Žele otkupiti njegov ugovor

Milan spremio ponudu za Tomorija

Edmir Škorić

Fikayo Tomori oduševio je jučer igrom u dresu Milana protiv Rome.

Tomori je doveden na posudbu iz Chelseaja, a trener Stefano Pioli odlučio ga je 'gurnuti u vatru' pa u derbiju na Olimpicu staviti u početnih 11 umjesto kapitena Alessija Romagnolija.

Tomori je u tom meču bio briljantan, a dan kasnije Rossoneri već spremaju ponudu kako bi otkupili njegov ugovor na kraju sezone.

Milan može da ga otkupi za 28 miliona eura i Paolo Maldini sa svojim saradnicima radi na tome da se sve dogovori s Placima.

Inače, Tomori je debitovao u Kupu protiv Intera u januaru, a čini se da će sada uz Simona Kjaera biti standardan stoperski par.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.