Ponovo kiksali

Dao mu ultimatum: Gazda Rome nezadovoljan Fonsecinim rezultatima

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome poraženi su u nedjelju na svom terenu od Milana sa 2:1 u derbiju 24. kola Serije A.

Roma je tako još jednom razočarala svoje navijače i lagano gube korak za samim vrhom tabele jer se nakon novog kiksa sada nalaze na petoj poziciji, ali Napoli i Lazio koji su iza imaju samo bod manje.

Novi poraz Rome je naljutio i vlasnika ovog kluba Dana Friedkina koji je najavio da će na ljeto napraviti promjene u klubu. To se čini se prije svega odnosi na stručni štab.

Na čelu se nalazi Paulo Fonseca, a gazda Vučice nije zadovoljan poslom koji radi portugalski stručnjak i to mu je dao do znanja nakon poraza od Rossonera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji pišu da je Friedkin poručio Fonseci da mora znatno popraviti rezulteta kako bi i naredne sezone bio na klupi rimskog kluba. Ukoliko se to ne desi na kraju sezone će Roma sigurno mijenjati trenera.

Već sada se špekuliše da su Masimilliano Allegri i Maurizio Sarri kandidati da preuzmu klupu rimskog kluba na kraju sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.