Osim protiv Musemića

Historijski duel kultnog trenerskog rivalstva u Premijer ligi BiH

Admin Čaušević

Husref Musemić i Amar Osim imaju izuzetno dobre međusobne odnose, ali između njih zasigurno ima i određenog trenerskog rivalstva. 

Dva trofejna stručnjaka se trenerskim poslom bave praktično otkako je Premijer lige BiH i njihovo međusobno nadmudrivanje traje skoro dvije decenije, uz određene pauze, te već sada može poprimiti epitet kultnog. 

Musemić i Osim su do sada svoje klubove vodili u sedam različitih međusobnih duela, a današnji na Tušnju između Tuzla Cityja i Željezničara će na neki način biti i historijski.

Naime, bit će to prvi put da se njih dvojica ne sastaju u nekom od sarajevskih derbija jer je to do sad bilo isključivo u duelima klubova iz bh. prijestolnica, Željezničar - Sarajevo i Željezničar - Olimpik.

U dosadašnjih osam omjera više uspjeha ima trener Plavih. Osim je Musemićeve ekipe pobjeđivao četiri puta. Tri puta Sarajevo i to 2001. u finalu Kupa s 3:2, zatim dva puta u sezoni 2019/20 (5:2 i 1:3) te jednom Olimpik u sezoni 2012/13 kada je bilo 1:0.

Na drugoj strani Musemić ima jedan trijumf i to kao trener Sarajeva kada su Bordo momci na Grbavici pobijedili 0:3 u aprilu 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva remija su viđena u sezoni 2002/03 kada su sarajevski vječiti derbiji završeni identičnim rezultatima. Na Koševu i Grbavici je bilo 1:1.

Inače, najbolje kvote za utakmicu Tuzla City - Željezničar nudi kladionica Mozzart. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.