Meč završen rezultatom 1:1

Topnici se ispromašivali: Arsenalu samo bod protiv Burnleyja

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su remizirali u gostima protiv Burnleyja (1:1) u meču 27. kola Premiershipa.

Arsenal je odlično otvorio utakmicu i poveo već u šestoj minuti kada je Aubameyang sjajnim driblingom izbacio dvojicu igrača domaćih i pogodio za 1:0.

Gosti ponovo prijete u 23. minuti kada je pokušao Saka, ali lopta odlazi pored lijeve strane. Četiri minute kasnije Partey snažno šutira preko gola Burnleyja.

U finišu prvog poluvremena domaći su neočekivano poravnali na 1:1. Xhaka se poigravao u svom kaznenom prostoru kada je pokušao loptu dodati Bellerinu, ali je pogodio Wooda, te je lopta završila u mreži za 1:1.

Arsenal je do novog vodstva mogao u 53. minuti kada je ponovo u šansi bio Saka, no ni ovog puta nije bilo promjene rezultata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogli su i domaći do preokreta u 69. minuti, ali se Vydra obrukao. U finišu meča Arsenal je krenuo svim silama naprijed i nevjerovatno je šta su gosti promašili.

Igrala se četvrta minuta nadoknade kada je jednu odbijenu loptu šutirao Ceballos, no stativa je spasila domaće i ostalo je 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.