Kohler brani Austrijanca

"Alaba odlazi iz Bayerna zbog novca. I ja sam to isto uradio"

E. Škorić

Bivši njemački nogometaš Jurgen Kohler priznao je da je i sam svojevremeno otišao iz Bayerna zbog novca.

David Alaba spreman je da na ljeto kao slobodan igrač napusti Bayern i on je već donio odluku. Nije još potvrđeno da li će karijeru nastaviti u Real Madridu, ali jedno je sigurno - gdje god ode, dobit će bogat ugovor.

Kohler je 1991. godine iz Bayerna otišao u Juventus i tvrdi da je i u njegovom slučaju, kao u Alabinom, novac presudio.

"To za njega neće biti korak unatrag, unatoč činjenici da je Bayern jedan od tri najbolja kluba u Evropi i da se ne mora skrivati ni od koga u smislu sportskih i ekonomskih performansi. Ovaj korak sigurno poduzima zbog novca i ja ga razumijem. Sad ima 28 godina i potpisat će ugovor na četiri ili pet godina. Možete mi reći šta god želite, ali en možete ništa zamjeriti igraču. To je legitimna stvar i većina igrača bi uradila isto", rekao je Kohler, dodašvi:

"I ja sam napustio Bayern zbog novca. Naravno, sam odlazak u Juventus za mene je također bila dobra stvar, pogotovo u pogledu razvoja osobnosti, ali novac je bio ključan".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kao profesionalni nogometaš imate samo nekoliko godina u kojima se možete baviti ovom profesijom. Mogu se dogoditi i ozbiljne povrede", dodaje Kohler.

Kohler je igrao još za Koeln i Borussiju Dortmund s kojom je bio prvak Njemačke, a ima i 105 nastupa za reprezentaciju Njemačke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.