Golman Mladosti u duelu protiv Širokog bio je najbolji igrač domaće ekipe, ali to mu nije pomoglo da sutra bude i na klupi za rezervne igrače na gostovanju u Bijeljini

Semir Bukvić nije ni u protokolu za meč protiv Radnika

Bio najbolji pojedinac protiv Širokog, a sutra ga nema ni na klupi

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra gostuju u Bijeljini kod Radnika, koji im je direktni konkurent za opstanak u Premijer ligi.


Kakanjci su drugi dio sezone otvorili domaćim porazom od Širokog Brijega 0:1, a igra koju su pokazali u tom meču je bila ispod svakog nivoa. Sutra će ipak izabranici Nemanje Miljanovića pokušati da odigraju znatno bolje, te da pokušaju izboriti pozitivan rezultat.

Zanimljiva je odluka stručnog štaba da u Bijeljinu ne povede najboljeg igrača Mladosti iz duela protiv Širokog Brijega. Semir Bukvić, golman Mladosti protiv Širokog Brijega imao je nekoliko sjajnih odbrana, posebno u drugom poluvremenu, te je jedan od rijetkih igrača iz domaće ekipe koji je bio na visokom nivou u tom meču.

Sutra će na golu Mladosti stajati Emir Velić, povratnik u Mladost, koji nije prošao ni pripreme s timom iz Kaknja, ali sutra će uzeti jedinicu i stati na gol protiv Radnika. Osim što je Bukvić bez obrazloženja sklonjen s mjesta prvog golmana, ovaj čuvar mreže neće biti ni drugi golman u sutrašnjem meču što je veoma čudna odluka.

U prvom meču u Kaknju u prvom dijelu sezone Mladost je pobijedila Radnik rezultatom 3:2, a sutra se također očekuje zanimljiv meč sa dosta golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.