Široki u posljednjim sekundama do pobjede protiv Mladosti!
Viđen jedan gol u Doboju kod Kaknja

Pobjednika odlučio penal

Široki u posljednjim sekundama do pobjede protiv Mladosti!

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Široki Brijeg je u 20. kolu Premijer lige na stadionu u Doboju kod Kaknja pobijedio Mladost s 0:1.

Gosti iz Hercegovine su bolje otvorili utakmicu. Nakon bolje igre u uvodnom minutama imali su dvije odlične šanse da povedu.

U 11. minuti Bukvić je slabo procijenio jednu loptu, glavom "asistirao" Stipe Juriću koji je šutirao preko gola. Četiri minute kasnije nova velika prilika, ali šut Vukoje domaći golman izbija u korner.

Domaćini su se probudili u drugom dijelu prvog poluvremena. Preuzeli su inicijativu, međutim bez obzira na nekoliko dobrih situacija nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Miškiću. U samom finišu Dedić je šutirao iz slobodnjaka sa 25 metara preko prečke.

Prva šansa u nastavku je bila i najbolja u prvih sat vremena igre. Jurilj je u 63. minuti izašao sam pred Bukvića koji je na odličan način odbranio pokušaj napadača gostiju.

Oglasi

Široki je nakon te prilike zaigrao još bolje i počele su se šanse redati. Ikić je imao veliku priliku, ali je pucao preko gol iz vrlo dobre pozicije.

Nedugo zatim rezervista Majić je pogodio stativu iz kornera, da bi isti igrač u 71. minuti izašao sam pred Bukvića, ali nije zabio. Tražili su gosti tom prilikom i penal, ali se sudija Kaljanac nije oglasio.

U posljednjim sekundama prava drama. Šabanović ruši Jurilja, dobija drugi žuti karton, a Kaljanac pokazuje na bijelu tačku. Jurilj je preuzeo odgovornost, šutirao iz penala i zabio za na kraju zasluženu pobjedu. 

Široki se s ovom pobjedom probio na drugo mjesto na tabeli ispred Željezničara koji ima utakmicu manje. Na drugoj strani Mladosti preostaje borba za opstanak, ali i žal zbog poraza. 

FK Mladost DK - NK Široki Brijeg 0:1 (Jurilj (p) 90')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost DK: Bukvić, Žulj, Šabanović, Sadiku, Hadžić, Hiroš, Handžić, Dejanović, Dedić, Mahmić, Klisura.

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Jurilj, Stanić, Vukoja, S. Jurić, Begić, M. Jurić, Ikić, Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Kuku sve protiv zeljkana nema ni evrope ove godine za zeljkana borba za opstanak izgleda.
9 6
Olala
Gdje sad fudbalercina Hiros i Hadzic? nemogu meda protiv Sirokog kojima cestitam jer svaki prelazni rok promjene 7-8 igraca ali su u vrhu uvijek,i onda dodje neki balavac i kaze daj Hirosa i Hadzica u Sarajevo...pa ako ne mogu osutati protiv Sirokog kako ce onda protiv Celtica ili nekog drugog u Evropi haha goni to uppm
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi