Kapiten Borussije ljut

Reus: Da se to Bayernu dogodilo, znam da bi sudija postupio drugačije

Edmir Škorić

Kapiten Borussije Dortmund Marco Reus smatra da je suđenje tokom jučerašnjeg derbija u Minhenu bilo naklonjeno Bayernu.

Borussia je vodila 2:0 nakon devet minuta u Minhenu, ali je na kraju poražena s 4:2.

Reus se osvrnuo na trenutak kada je Leroy Sane, čini se, faulirao Emrea Cana u akciji u kojoj je Bayern stigao do gola za 3:2. Reus tvrdi da bi, da se to dogodilo na drugoj strani, sudija svirao prekršaj.

Sudija je pokazao da se igra nastavi, a VAR soba se također nije oglašavala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bio je to očit prekršaj, za mene je to prekršaj. Da se to dogodilo Bayernu, sudija bi odmah svirao prekršaj. Tačno tako, Bayernu bi dosudio prekršaj, uvjeren sam u to", rekao je Reus.

Bayern nakon nove pobjede na prvom mjestu njemačke Bundeslige ima 55 bodova. Drugi Leipzig ima dva boda manje, a Borussia Dortmund je tek šesta s 39 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.