"Alaba odlazi iz Bayerna zbog novca. I ja sam to isto uradio"

Kohler brani Austrijanca

"Alaba odlazi iz Bayerna zbog novca. I ja sam to isto uradio"

E. Škorić

Bivši njemački nogometaš Jurgen Kohler priznao je da je i sam svojevremeno otišao iz Bayerna zbog novca.

David Alaba spreman je da na ljeto kao slobodan igrač napusti Bayern i on je već donio odluku. Nije još potvrđeno da li će karijeru nastaviti u Real Madridu, ali jedno je sigurno - gdje god ode, dobit će bogat ugovor.

Kohler je 1991. godine iz Bayerna otišao u Juventus i tvrdi da je i u njegovom slučaju, kao u Alabinom, novac presudio.

"To za njega neće biti korak unatrag, unatoč činjenici da je Bayern jedan od tri najbolja kluba u Evropi i da se ne mora skrivati ni od koga u smislu sportskih i ekonomskih performansi. Ovaj korak sigurno poduzima zbog novca i ja ga razumijem. Sad ima 28 godina i potpisat će ugovor na četiri ili pet godina. Možete mi reći šta god želite, ali en možete ništa zamjeriti igraču. To je legitimna stvar i većina igrača bi uradila isto", rekao je Kohler, dodašvi:

"I ja sam napustio Bayern zbog novca. Naravno, sam odlazak u Juventus za mene je također bila dobra stvar, pogotovo u pogledu razvoja osobnosti, ali novac je bio ključan".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kao profesionalni nogometaš imate samo nekoliko godina u kojima se možete baviti ovom profesijom. Mogu se dogoditi i ozbiljne povrede", dodaje Kohler.

Kohler je igrao još za Koeln i Borussiju Dortmund s kojom je bio prvak Njemačke, a ima i 105 nastupa za reprezentaciju Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

miki30
Pošteno, ali nije to plata od 600, 700 km a ideš negdje zaraditi 3000 km. To bih razumio ali ovdje imaš 15 mil a hoćeš 20 ili 25 mil, pa ti si jednostavno pohlepan gospodine.
7 4
Ako je Igracima iz najboljih Evropskih Klubova razlog Novac da ga napuste gdje zaradjuju vrtoglave Cifre onda jbg. Haj ne se.i bogati. Nije to obican Radnik pa da mu neka druga Firma ponudi 200KM vecu platu i on odma prestane. Momak hoce vjerovatno Novi Izazov i da se okusa u drugoj Lizi a zbog Para nije sigurno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi