Ne igra, ali je cijenjen

Mladi igrači u Barceloni imaju pravi nadimak za Pjanića

Admin Čaušević

Miralem Pjanić možda ne igra, ali ga mladi igrači u Barceloni izuzetno cijene i poštuju.

Ronald Koeman je ove sezone dao priliku nekolicini mladih igrača, a posljednji koji je zablistao je Ilaix Moriba. On je bio i strijelac protiv Osasune.

Moriba je dobio priliku u drugom poluvremenu i to na poziciji koju igra upravo Pjanić, ali bh. reprezentativcu to nije previše smetalo.

Nakon utakmice Pjanić je objavio zajedničku fotografiju s Moribom s čestitikom na uspjehu pokazavši da uopšte nije zavidan svojim mlađim saigračima.

U odgovoru na objavu 17-godišnji Kamerunac je otkrio i nadimak koji vrlo vjerovatno mlađi igrači koriste za Pjanića.

"Hvala puno, moj profesore", napisao je Moriba.

Dok je igrao za Romu Pjanić je nosio nadimak Mali princ, u Juventusu je potpuno sazrio, odigrao je mnoge velike utakmice, ima pregršt iskustva i zbog njegovog fudbalskog znanja ovakav nadimak uopšte nije iznenađenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao prošlog ljeta u transferu vrijednom 60 miliona eura. Karijeru je počeo u francuskom Metzu, a još je nosio dresove Lyona, Rome i Juventusa.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je do sada odigrao 98 utakmica na kojima je postigao 14 golova, a bio je član generacije koja se 2013. godine plasirala na Svjetsko prvenstvo na kojem je i on igrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.