Počeli izbori u Barceloni: Desetine hiljada navijača odlučuje o sudbini kluba, Messi je glavni mamac

Ko će biti novi predsjednik katalonskog ponosa?

Počeli izbori u Barceloni: Desetine hiljada navijača odlučuje o sudbini kluba, Messi je glavni mamac

E. Škorić

Stigla je i ta nedjelja u kojoj se u Barceloni bira novi predsjednik kluba.

Biračka mjesta širom Katalonije otvorena su od ranih sati u nedjelju, a glasači moraju imati Barcinu člansku kartu ne stariju od dvije godine. Osim što je glasanje moguće na stadionu i u nekoliko objekata, moguće je i putem pošte. Navodno je već 20.000 glasova stiglo upravo na taj način.

U hali Blaugrana i na Camp Nou očekuje se oko 80.000 glasača, a bit će glasača i u Gironi, Lleidi, Tragoni, Andorri... Ukupno preko 110.000 članova ima pravo na glas.

Joan Laporta smatra se najvećim faovritom, a i on se, kao i opozicija, uglavnom bori tako što obećava ostanak Lionela Messija u klubu i naravno tako što nagovještava zlatne dane ponovo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uz Laporta, velike šanse se daju i Victoru Fontu te Toniju Freixi, koji su, pogađate, obećali da će Messi ostati na Camp Nou. Koga god danas narod u Barceloni izabere, bit će na funkciji do 2026. godinei imat će pune ruke posla.

Ipak, nakon odlaska Josepa Marije Bartomeua, većina navijača smatra da će bilo ko da dođe, ipak donijeti promjene i da će se klubu vratiti stari sjaj. S Laportom su ispisane stranice historije, ali nije baš omiljen među svima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Onaj koji obeća da će otjerati Kumana i da će muralem svaku utakmicu igrati 90 min pobjeđuje sigurno. Ahhhhaaaaha ahhhaaaahhh
3 7
AmarSahin
Laporta će biti novi predsjednik jer mediji i novinari i fan-pageovi Barce manipulišu navijačima Barcelone i govore da je Laporta najbolji, čovjek je učestvovao u više skandala nego što će ovaj Bartomeu za 3 života.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi