Tuzla City djeluje odlično

Buđenje na Musemićev način

Admin Čaušević

Odluka Azmira Husića da imenuje Husrefa Musemića za šefa stručnog štaba pokazuje se kao odličan potez, barem u uvodnim kolima. 

Husić je vrlo dobro znao ko je Musemić još iz vremena kada su zajedno sarađivali u Slobodi, sada ih je posao spojio u drugom tuzlanskom premijerligašu.

Musemić je trener sa čvrstom rukom, možda je to ono što je falilo Tuzla Cityju u prošlosti, klubu gdje igrači uživaju u odličnim privilegijama za bh. standarde.

Po onome što se vidjelo u uvodne dvije utakmice Musemić je brzo "zategao" ekipu, utakmice protiv Slobode i Željezničara su djelovale kao rutinski odrađen posao.

Napravio je i čistku u svlačionici, riješio se viška i promašaja iz prošlosti, a nova imena sada se ipostavljaju kao pogodak, posebice Goran Brkić i Petar Mišić.

Obje pobjede su ostvarene s po identičnim rezultatima 2:0, a ono što je bilo impresivno je način kontrolisanja utakmice i mirnoća. Vidan je iskorak u disciplini igre. To je ono što je možda i nedostajalo Tuzla Cityju u prošlosti.

Musemić je "stari lisac", trener je otkako postoji Premijer liga, ima takmičenje u malom prstu i vrlo dobro zna šta, kada i kako uraditi, koji potez povući.

Iako "tek" sedmi na tabeli za šest bodova Tuzla City je definitivno u igri za Evropu jer za trećim mjestom kasni dostižnih pet bodova jer prva dva teška ispita su odrađena odlično.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može se reći da je Musemić ekspresno uspio razbuditi i probuditi igrački izuzetno kvalitetan tim Tuzla Cityja. Naredni zadatak mu je da svoje izabranike održi budnim jer pravi izazovi tek slijede.

U srijedu je ponovo meč sa Željezničarom, ovaj put u Kupu BiH, a za vikend gostovanje Zrinjskom, timu koji je upravo uz Tuzla City pokazao najviše u prva dva kola proljetnog dijela.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.