Sloboda i Tuzla City sezonu neće završiti na Tušnju?

Već se špekuliše

Sloboda i Tuzla City sezonu neće završiti na Tušnju? · Saznajemo

A. Čaušević

Stadion Tušanj zbog svoje višedecenijske tradicije nosi status kultnog u Premijer ligi, a na njemu posljednjih godina svoje domaće mečeve igraju Sloboda i Tuzla City. 

Najveći problem Tušnja je loš teren, posebice ako se u uzme u obzir da se tokom sezone na njemu igraju utakmice svakog vikenda.

Kroz nekoliko sedmica bi trebala početi rekonstrukcija glavnog terena što znači da Sloboda i Tuzla City finiš sezone neće dočekati na Tušnju.

Kako SportSport.ba saznaje tuzlanski rivali već traže alternativna rješenja gdje će odigrati svoje posljednje domaće susrete.

Ne isključuje se mogućnost da Sloboda sezonu završi na stadionu u Banovićima, dok bi Tuzla City završne domaće mečeve mogao igrati u Ugljeviku.

Inače, stadioni u Banovićima i Ugljeviku ispunjavaju licence za Premijer ligu te po tom pitanju ne bi trebalo biti problema. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City je proljeće počela u sjajnom ritmu budući da je u prva dva kola slavila protiv Slobode i Željezničara, a u narednom kolu idu u goste zahuktalom Zrinjskom.

Sa druge strane, Crveno-crni su kao što smo spomenuli u prvom proljetnom kolu poraženi u gradskom derbiju, a danas će igrati na Koševu protiv Olimpika. Trenutno su osmi sa 22 osvojena boda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Ako je istina hvala Bogu pa su se vise sjetili onu njivu od terena da poprave malo
6 0
CASIO
Hajd ba, imal Dilete gdje ona? Mani te se sporta :)
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi