Foto - EPA

Argentinski medij tvrdi

TyC Sports: Barcelona poslala zvaničnu ponudu Agueru

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone navodno je poslala zvaničnu ponudu argentinskom fudbaleru Sergiju Agueru.

Iskusni napadač će na kraju sezone nakon deset godina u klubu napustiti Manchester City, a TyC Sports tvrdi da je Barcelona 32-godišnjem napadaču poslala prvu zvaničnu ponudu.

Barcelona ne može previše novca trošiti na pojačanja. Uglavnom će na tržištu tražiti slobodne igrače, a Aguero je jedan od njih.

Također, Aguero je veliki prijatelj sa Lionelom Messijem. Dugo njih dvojica žele skupa zaigrati i klupski fudbal i čini se kako bi mogli dobiti šansu za to od naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, prvo će predsjednik Joan Laporta morati da nagovori Messija da ostane u klubu i pred novim rukovodstvom Barcelone je dosta posla u narednom periodu.

Aguero je od 2011. godine član Cityja. Za klub je odigrao 381 meč i zabio je 256 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.