Karačić i Stanić pred derbi: Respekt Sarajevu, ali...

Široki želi zaustaviti bh. prvaka

Na Pecari respektuju Sarajevo, ali tvrde da nema straha, štaviše...

Edmir Škorić

Drugoplasirani Široki Brijeg u derbiju kola dočekuje vodeću ekipu Sarajeva.

Pravi ispit za mladu i talentovanu ekipu Širokog, koja će pokušati u nedjelju od 19 sati zaustaviti aktuelnog prvaka i lidera Premijer lige i tako trku za titulu učiniti još zanimljivijom.

"Nema razloga za brigu bez obzira na ispadanje iz Kupa BiH. Idemo dalje. Slijedi nam istinski derbi, susret drugoga i prvoga, i to je veliki test za cijelu momčad. Sarajevo je dominantno u ligi, ali vjerujem kako možemo ugroziti njihovo prvo mjesto i uključit se u borbu za sami vrh", naglasio je Toni Karačić na današnjoj konferenciji za novinare.

I dokapiten Mato Stanić tvrdi kako nema straha pred duel sa Sarajevom.

"Jedan poraz nas neće pokolebati. Oni jesu dobra momčad, ali nema straha. I mi smo drugi na tablici, imamo kvalitetu i ne vidim razloga zašto ih ne bi pobijedili", poručio je Stanić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Isto tako, Stanić vjeruje kako ih Sarajevo ne može ni taktički, ni tehnički niti trkački nadigrati, poglavito na sredini terena.

"Iako zaslužuju maksimalni respekt, ovo je derbi i potpuno smo spremni za svaki izazov".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.