Borac slavio na Pecari protiv Širokog i plasirao se u polufinale Kupa BiH

Banjalučani pobijedili sa 2:0

Borac slavio na Pecari protiv Širokog i plasirao se u polufinale Kupa BiH

E. Čaušević

Fudbaleri Borca danas su na Pecari slavili protiv Širokog Brijega sa 2:0 i uspjeli su se plasirati u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvu ozbiljniju šansu vidjeli smo u 22. minuti kada je nakon kornera zaprijetio Ziljkić, ali je ostalo 0:0. No, samo šest minuta kasnije gosti su stigli do prednosti.

Nakon jednog centaršuta Mehanović je loptu glavom proslijedio Vranješu, a ovaj efektno pogađa za vodstvo Banjalučana od 1:0 na Pecari.

Borac je nastavio s odličnom igrom i četiri minute kasnije ponovo je stigao do gola. Ovaj put Ziljkić bježi odbrani domaćih i topovski šutira i pogađa u nebranjeni dio mreže gola Širokog za 2:0.

Široki Brijeg je u 37. minuti uspio postići gol preko Jurilja, ali je isti poništen zbog ofsajd pozicije.

Početkom drugogo poluvremena u dva navrata zaprijetio je Vranješ, ali je sada odbrana Širokog bila prisebnija i otklonila je opasnosti ispred gola. Široki je u 62. minuti došao do penala nakon što je Ikić srušen u kaznenom prostoru Borca.

Oglasi

Loptu je uzeo Jurilj, ali je Lakić odbranio njegov udarac. Lopta se ponovo odbila do Jurilja, ali ju je poslao preko gola i ostalo je 0:2 na semaforu.

Domaći su imali incijativu na sredini terena do kraja meča i nekoliko solidnih prilika, ali je u posljednjim sekundama Borac mogao i do trećeg gola, no Meleg je promašio penal i ostalo je 2:0. Banjalučani tako idu u polufinale Kupa BiH gdje su se pridružili Klisu i Tuzla Cityju.

Kup BiH, četvrtfinale:

Široki Brijeg - Borac 0:2 (Vranješ 28', Ziljkić 32')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki: Zlomislić, Medić, Obšivač, Čuljak, Jurilj, Stanić, Vukoja, S. Jurić, Begić, M. Jurić, Ikić.

Borac: Lakić, Uzelac, Ziljkić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Subić, Vranješ, Borovčanin, Mehanović, Zakarić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
U polufinalu Borac- Klis
11 0
2323
Sve se radi za Borac..sram.vas bilo....kupili utakmicu a Siroki ce kroz prennstvo u Evropu....Sad ce Sirokom sudije pomoci..uzas i cude se sto Petev nikoga ne zove u repku iz PL...cirkus liga...fujjj
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi