Očajan napadački učinak

Napadačka kriza na Koševu: Sarajevo bez gola u ligi i sa jednim bodom u drugom dijelu sezone

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva poraženi su večeras na Pecari od Širokog sa 1:0.

Aktuelni bh. prvak nije uspio osvojiti barem jedan bod iako su pola sata imali igrača više i stvorili su samo jednu izglednu šansu kada je Tino Sušić pogodio prečku.

Ekipa Vinka Marinovića je u popriličnoj krizi. U tri proljetna kola osvojen je samo jedan bod i to na Grbavici protiv Željezničara (0:0), te su pored večerašnjeg poraza na Pecari izgubili i na Koševu protiv Zrinjskog sa 1:0.

Jasno je da je Bordo tim u popriličnoj napadačkoj krizi. Tri kola bez postignutog gola i samo jedan osvojen bod u prvenstvu sasvim sigurno ne mogu usrećiti brojne navijače ovog tima jer je za bh. šampiona to jednostavno premalo.

Sreća je za Sarajevo što i konkurenti u borbi za vrh često kiksaju, pa je prednost u odnosu na ostatak tabele još uvijek sasvim solidna, a sada je prvi pratitelj upravo Široki sa pet bodova minusa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ofanzivni dio ekipe sa Koševa je očigledno veliki problem. Ovaj dio tima potpuno zakazao u drugom dijelu sezone i bez golova se jednostavno ne mogu ni očekivati bodovi. Jedini pogodak bordo tim je postigao u Kupu BiH kada su na Koševu porazili Zrinjski sa 1:0, a strijelac je bio Haris Handžić.

Marinović i stručni štab je pod velikim pritiskom i sigurno da će se nešto na Koševu morati mijenjati u narednom periodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.