Hoće li se na Koševu u 24. kolu odlučiti prvenstvo ili ćemo dobiti još veću neizvjesnost?

Široki i Sarajevo znaju po tri protivnika

Hoće li se na Koševu u 24. kolu odlučiti prvenstvo ili ćemo dobiti još veću neizvjesnost?

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega večeras su na svom terenu savladali Sarajevo sa 1:0 u derbiju 22. kola Premijer lige.

U ovom kolu završava se drugi krug takmičenja u Premijer ligi, a od narednog vikenda igraju se mečevi posljednjeg trećeg dijela najjačeg ranga bh. fudbala.

S večerašnjim s rezultatom s Pecare poznato je da će Sarajevo ostati na prvom mjestu, a da će Široki biti drugi pred treći dio prvenstva, te su oni saznali već protivnike za tri kola.

Pored toga jasno je da je Krupa posljednja, a Olimpik jedno mjesto iznad i tu se ne može promijeniti ništa do kraja ovog kola.

Zbog toga je jasno da će Sarajevo u prvom kolu trećeg dijela igrati protiv Krupe na Koševu gdje će dočekati i Široki u drugom kolu. Također, poznato je da će bordo tim u posljednjem kolu sezone igrati u gostima protiv Olimpika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče drugoplasiranog Širokog Brijega on će u prvom kolu trećeg dijela sezone igrati kući sa Olimpikom, a onda gostuju Sarajevu gdje bi se dosta toga moglo odlučiti jer Široki ima sada pet bodova zaostatka u odnosu na bordo klub. Nakon meča protiv Sarajeva igrat će kući protiv ekipe Krupe.

Sutra se igraju i preostala dva meča 22. kola Premijer lige kada će biti poznat i cijeli raspored za treći dio sezone u kojem se igra još 11 kola.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starigrad
Naprijed Bordo bijeli još više smo uz vas. Stisnite zube očepiće ABD.
14 8
Opijum
Ali tko pise vako glupe tekstove? Sta ako sarajevo dobije sirokog u drugom kolu nastavka prvaci? A iza “petnes” ekipa u bod s razlikom izmedju njih a pet-sest od sarajeva a jos trijes bodova u igri? Joj boze
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi