Kup Hrvatske

Nesuđeni bh. reprezentativac potopio Todorovićev i Mujakićev Hajduk

Edmir Škorić

Nogometaši Gorice deklasirali su Hajduk s 3:0 u četvrfinalu Kupa Hrvatske.

Gorica je fantastična ove sezone, a dobre igre pruža na oba fronta. U HNL-u je u vrhu, a sada je izborila i polufinale Kupa.

Kristijan Lovrić, prvi strijelac HNL-a i nesuđeni reprezentativac BiH, koji se našao na širem spisku selektora Hrvatske Zlatka Dalića, postigao je dva gola u 3:0 pobjedi Gorice.

Prvi gol je pravo remek djelo, u devetoj minuti, drugi je dao u 82. minuti, a Splićane je dokrajčio rezervista Nimely u 89. minuti.

Za Hajduk su 90 minuta igrali Darko Todorović i Nihad Mujakić, dok je u redovima Gorice cijeli meč u odbrani odigrao potencijalni bh. reprezentativac Aleksandar Jovičić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.