Zbog čega je Dalić pozvao nogometaša koji je zanimljiv i BiH: "Ne bavim se istraživanjem porijekla"

Lovrić na širem spisku komšija, za koga će zaigrati?

Zbog čega je Dalić pozvao nogometaša koji je zanimljiv i BiH: "Ne bavim se istraživanjem porijekla"

Samir Mlaćo

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je jučer spisak igrača na koje računa pred početak kvalifikacija za SP u Kataru.

Uputio je i pet pretpotiva, a između ostalih na tom spisku se nalazi sjajni napadač Gorice Kristijan Lovrić koji se proteklih dana povezivao i sa reprezentacijom BiH.

Na pitanje novinara Indexa da li je razgovarao sa Lovrićem, te zbog čega se on našao na spisku ako će igrati za BiH.

"Dobio je pretpoziv za reprezentaciju Hrvatske jer je to zaslužio. Skrenuo je pažnju na sebe, ali ima nesreću da na njegovoj poziciji u reprezentaciji imamo Perišića, Oršića, Rebića, Brekala... Sjajno smo pokriveni, ali Lovrića sam ipak stavio na širi popis jer ne mogu ignorirati ono što sam od njega vidio na terenu. Hoće li Lovrić čekati svoju šansu, u to ne mogu niti želim ulaziti. Pozvao sam ga kao rezervu u slučaju ozljeda. Zaslužio je biti na širem popisu, a sve drugo nije pitanje za mene. Ne bavim se istraživanjem porijekla pojedinih igrača. Zanima me jesu li ti igrači dovoljno kvalitetni za Hrvatsku", kazao je Dalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

O Lovriću je nedavno za SportSport.ba govorio i Zvjezdan Misimović koji je potvrdio da je napadač interesantan našoj reprezentaciji.

"Nema državljanstvo, tako da za mart zbog toga nije opcija. Nama je svaki kvalitetan igrač zanimljiv, bez obzira gdje igra. Naše je da se borimo za svakog igrača".

Top Komentari

Shojich07
Ni prvi niti posljednji koga su zvali u hrvatsku reprezentaciju kao osiguranje da ne zaigra za druge. Ne vidim razloga da se nešto žali, ipak mu je BH reprezentacija bila rezervna varijanta. Više mi smeta to što "cure" informacije i "novinari" zbog "ekskluzivno doznaje" nanesu više štete reprezentaciji nego koristi. Primjera je mnogo
9 0
Jurica_peric1
Lovric je roden u Hrvatskoj i tu treba ostati sta mu znaci BiH
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti