Sve tajne popularne "zdenke"

Radovi ne prestaju: Jesu li evropske utakmice na stadionu Rođeni realnost?

Admin Čaušević

Velež je ponovo hit od čijih rezultata zavisi i raspoloženje znatanog broja Mostarca. Rođeni su u borbi za Evropu i opravdano se mogu nadati izlasku na euroscenu poslije duže od tri decenije.

U mostarskom klubu još uvijek čvrsto stoje na nogama te idu korak po korak. Međutim, dok se istovremeno vodi računa o rezultatima na terenu, intenzivno se radi i na gradnji stadiona Rođeni.

Završava se ono što je planirano u ovom trenutku, "zdenka" bi trebala biti kompletirana vrlo brzo, naredni plan je da se pokriju sjeverna i istočna tribina, a sve će zavisiti od finansijske situacije.

Inače, zdenka prvobitno i nije bila planirana, ali će osim povećanja kapaciteta imati i dodatnu svrhu. Urađena je na sastavu sjevera i istoka zbog sjevernog udarnog vjetra, to je presudilo da se to odmah počne raditi, odmah će se smanjiti udari vjetra na terenu. 

Osim toga izgradnja zdenke će osigurati dodatni prostor u kojim će biti izgrađene svlačionice namjenjene za polaznike omladinskih kategorija FK Velež.

U toku je postupak licenciranja kako za domaća i tako za evropska takmičenja. Plan Veleža je da eventualne domaće mečeve u Evropi svakako igra na stadionu Rođeni, međutim paralelno se razmišlja i o drugim solucijama.

U slučaju izlaska na euroscenu budžet bi bio usmjeren na unaprjeđenje infrastrukture kako stadion Rođeni ne bi imao problema s licenciranjem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Agilna uprava mostarskog kluba je već riješila problem parkinga. Radi se o zemljištu preko puta magistralne ceste gdje bi se napravio parking sa 700 mjesta što je i više nego dovoljno za UEFA-ine standarde.

Inače, u Veležu uopšte nije bilo dileme da li izaći u susret Klisu da na stadionu Rođeni igra svoj polufinalni meč Kupa BiH te su odmah pozitivno odgovorili na upit kluba iz Butorović polja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.