Gdje su bili, a gdje su sada?

Okončan prvi dio Premijer lige

Gdje su bili, a gdje su sada?

Admin Čaušević

Takmičarska godina  2019/2020 Premijer lige okončana je poslije odigrana 22 kola uslijed pandemije koronavirusa. NFSBiH je tada odlučio da se sezona prekine pa je titula prvaka dodijeljenja FK Sarajevo koji je bio lider u trenutku prekida sezone. 

Godinu dana kasnije kompletiran je prvi dio takmičenja za sezonu 2020/21, a za viked će početi druga faza gdje će svaki tim odigrati 11 utakmica. Kakva je situacija među deset klubova koji igrali prošle te nastupaju i ove sezone poslije odigrana 22 kola?

U mnogim klubovima je došlo kako do trenerskih, tako i do igračkih promjena. U nekim klubovima se promijenilo i klupsko rukovodstvo. Kakjo se to odrazilo na njihov položaj na tabeli?

Sarajevo koje je prošle sezone bilo lider je lider ponovo s tim da su Bordo momci sada na +1 u odnosu na prošlu sezonu kada je u pitanju bodovni učinak.

Željezničar je prošle sezone u trenutku prekida zauzimao drugo mjesto sa 42 boda, a sada bilježi pad kako na tabeli tako i u bodovno. Plavi su šesti i imaju pet bodova manje.

Oglasi

Najveći napredak je ostvario Široki Brijeg. Ekipa s Pecare trenutno drži drugo mjesto i ima devet bodova više nego nakon 22 utakmice u sezoni 2019/2020.

Znatan iskorak od osam bodova više je napravio i Velež. Rođeni su prošle sezone bili osmi, a sada su treći sa 40 bodova.

Radnik je tim koji je najviše nazadovao i to za 15 bodova. Bijeljinci su poslije 22 kola u takmičarskoj sezoni bili šesti sa 34 boda, a sada imaju 19 i predstoji im borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju ostali klubovi Mladost sada ima četiri boda više, Borac ima dva boda više, a Sloboda i Tuzla City po bod više. Zrinjski je imao 38 bodova baš kao i sada.

Krupa i Olimpik koji trenutno drže 11. i 12 poziciju sa po 19, odnosno 14 bodova prošle sezone nisu nastupali u Premijer ligi BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Naravno prvi moze biti samo jedan
9 10
Pajver
Bili i ostali u najjadnijoj ligi u europi
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi