Veliki uspjeh

Gdje ste milioni, evo zagrebačkih Modrih?! Dinamu je prolazak dalje donio silan novac!

Admin Čaušević

Dinamo je ostvario najveći uspjeh u novijoj historija plasiravši se u četvrtfinale Europa lige.

Modri su odigrali fenomenalan meč i pobijedili su Tottenham s 3:0 poslije produžetaka te su tako i napunili klupsku kasu.

Računajući nagrade od UEFA Dinamo je plasmanom u četvrtfinale inkasirao dodatnih 1.5 miliona eura.

Zagrepčani su prije ove utakmice nastupima u kvalifikacijama za Ligi prvaka i Europa ligu te u grupi Europa lige inkasirali približno 7.5 milijuna eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon što je izbačen Krasnodar zarada je narasla na 8.6 miliona eura, pa je poslije izbacivanja Tottenhama zarada od UEFA-e veća od 10 miliona eura.

Eventualni plasman u polufinale Modrim će donijeti 2.4 miliona eura, dok nagrada za prolazak u veliko finale vrijedi 4.5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.