Nevjerovatna priča

U razredu ih je bilo 24, svi su navijali za Real, osim jednog: "Uljez" je postao najveći od svih!

Admin Čaušević

Real Madrid je najslavniji i najveći klub na svijetu. Najbolje to oslikava broj osvojenih trofeja, 13 titula prvaka Evrope vjerovatno niko nikad neće dostići. 

U sjeni Reala je i njegov ljuti gradski rival Atletico koji također ima znatan broj navijača, ali realnost je da velika većina Madriđana preferira Kraljeve.

Pokazuje to priča i iz djetinjstva legendarnog Fernanda Torresa koji je zahvaljujući ogromnim uspjesima možda i najbolji igrač Jorgnadžija u historiji.

Dok je bio dječak svi u razredu su navijali za Real, samo je on bio za Atletico. Taj "uljez" je u međuvremenu postao najveći i najuspješniji od svih njih.

"Kad sam bio mali, u mom razredu su bila 24 učenika. Njih 23 je navijalo za Real. Samo jedan nije. Ja sam navijao za Atleti...", kazao je El Nino svojevremeno.

Sa 17 godina i 68 dana postao je najmlađi debitant u historiji Atletica, a 2003. godine je bio i kapiten ekipe.

Igrao je u međuvremenu za same velikane poput Chelseja, Liverpoola i Milan. Jedini je u historiji koji je tokom sezone zabio u sedam različitih takmičenja.

Bilo je to u takmičarskoj godini 2012/13. Zabijao je golove u Premiershipu, Ligi prvaka, Europa ligi, Svjetskom klupskom prvenstvu, Communitiy Shieldu, FA Cupu i Liga kupu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan je od petorice koji su osvojili Ligu prvaka, Europa ligu, Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo zajendo sa Juanom Matom, Pedrom, Juergenom Kohlerom i Andreasom Mollerom.

Torres se od fudbala oprostio prije skoro dvije godine. Otkako je u penziji ovaj 37-godišnjak se posvetio teretani i značajno je promijenio svoj izgled, više nije ni nalik mršavcu kakav je bio tokom igračke karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.