Roy Keane je bio pravi lider u ekipi

Van Nistelrooy pričao o "maltretiranju" koje je doživio u Unitedu: "Samo je gledao tu traku za kosu"

Endin Čaušević

Ruud van Nistelrooy je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača u Premiershipu i pružao je odlične partije u dresu Manchester Uniteda.

Sir Alex Ferguson je sve iznenadio kada je na ljeto 2001. godine odlučio da dovede Van Nistelrooyja iz PSV-a, a Crveni đavoli su na ovaj transfer potrošili skoro 30 miliona eura.

No, pokazalo se da je to bio još jedan pun pogodak Fergusona jer je Van Nistelrooy u potpunosti opravdao očekivanja i postao je jedan od najboljih napadača u engleskom Premiershipu.

Legendarni napadač gostovao je u emisiji bivšeg saigrača Rija Ferdinanda u kojoj je pričao o svom vremenu na Old Traffordu. Naravno, dotakli su se i svog tadašnjeg kapitena Royja Keanea, a Nizozemac je otkrio da je on čak i njega "maltretirao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svako od novih igrača je morao to da prođe s njim. On je bio pravi lider i vodio nas je na sjajan način. Bio je direktan i svi su to znali, ali je meni na početku trebalo vremena da se naviknem", kaže Van Nistelrooy i dodaje.

"Tri mjeseca mi je svaki dan govorio o traci za kosu koji sam nosio na utakmicama i treninzima. Govorio je: 'Koji ku**c će ti to, šta radiš s tom trakom na glavi. Ti si sad u Premiershipu i ponašaj se tako', i neke druge stvari".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.