Bundesliga

Bayerna i Lewandowskog se ne može zaustaviti, ali ni Haalanda

E. Škorić

U subotu u standardnom terminu od 15:30 sati odigrana su četiri meča 26. kola Bundeslige.

Aktuelni prvak i lider Bayern je protiv Stuttgarta slavio s 4:0 u Minhenu. Interesantno, Bavarci su od 12. minute igrali s desetoricom jer je isključen Davies, ali su uspjeli do poluvremena postići četiri gola.

Tri ih je postigao Robert Lewandowski, koji sada ima 35 bundesligaških golova i na pet golova, osam kola prije kraja, je do rekroda slavnog Gerda Mullera, koji je u jednoj sezoni uspio dati 40 golova u Bundesligi.

Osim tri gola Poljaka, u strijelce se upisao i Gnabry. Bayern je zadržao četiri boda prednosti nad drugogplasiranim Leipzigom.

Borussia iz Dortmunda je razočarala u Koelnu. Iako je povela ranim golom Haalanda, na kraju je tek u 90. minuti došla do boda. Duda iz penala u 35. Jarčevima donosi izjednačenje, a Jakobs vodstvo u 65. minuti. Haaland u finišu zabija za barem bod svog tima. I on je u strašnoj formi, baš kao i Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Golijada je viđena u Frankfurtu gdje je Eintracht s 5:2 pobijedio Union Berlin uz dva gola Andre Silve, pogodio je i Filip Kostić, jednom Zuber uz autogol Andricha. Kod gostiju oba gola dao je Kruse.

Frankfurt se učvrstio na četvrtom mjestu, baš kao i Wolfsburg na trećem nakon 2:1 pobjede nad Werderom u Bremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.