Gosti slavili sa 1:0

Benevento napravio senzaciju i pobijedio Juventus u Torinu

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa danas su ponnovo razočarali svoje navijače jer su doživjeli šokantan poraz na svom terenu od Beneventa (0:1) u okviru 28. kola Serije A.

Stara dama do prednosti je mogla već u četvrtoj minuti utakmice ada je u šansi bio Cristiano Ronaldo, ali lopta nakon njegovo udarca odlazi pored lijeve stative.

Juventus je imao loptu i napadao, a domaći su u 36. minuti tražili penal kada je jedan od igrača gostiju igrao rukom. Sudija je gledao VAR i odlučio je da nema penala.

Minutu kasnije odlična šansa za domaće. Nakon kornera glavom je pokušao Bonucci, ali golman Beneventa brani. U 39. minuti Ronaldo je postigao pogodak, no isti je opravdano poništen zbog ofsajda.

Juventus je do gola mogao i u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je ponovo pokušao Ronaldo, no Montipo je i ovaj put odlično obranio.

U drugom poluvremenu Juventus je napadao i tražio prednost, a Benevento se odlično branio. I onda u 69. minuti gosti su šokirali Staru damu.

Odbrana Juventusa napravila je veliku grešku kada im je loptu ugrao Gaich koji je sjajno pogodio za 1:0 s vrha kaznenog prostora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja meča Juventus je svim silama krenuo naprijed. U 80. minuti u novoj šansi je bio Ronaldo, ali je golman Beneventa ponovo odbranio njegov udarac.

Benevento je do kraja meča uspio da izdrži i sačuva mrežu i dođe do velike senzacije u Torinu. Juve nakon ovog šokantnog poraza ostaje treći s 55 bodova, dok je Benevento sada na 16. poziciji sa 29 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.