Juventus ima jako težak raspored do kraja

Pet utakmica odlučuje o sudbini Pirla

Edmir Škorić

Iako u Juventusu inzistiraju da Andrea Pirlo ostaje trener unatoč svemu, čini se da bi nekadašnji veznjak tog kluba lako mogao dobiti otkaz.

Juventus je u nedjelju šokantno izgubio od Beneventa kod kuće i sada su šanse za Scudetto svedene na minimum, dok je tim ranije ispao iz Lige prvaka od Porta.

Dakle, Pirlo nije ispunio očekivanja u svojoj debitanskoj trenerskoj sezoni, a Tuttosport navodi da mora odmah da preokrene stvari ako ne želi uskoro dobiti otkaz.

Ostalo je do kraja još 10 ligaških utakmica, Juve ima 10 bodova manje od vodećeg Intera, a ključnim utakmicama smatraju se dueli protv Torina odmah nakon reprezentativne stanke 3. aprila, potom duel sa Napolijem četiri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uz to, Pirlovi ispiti zrelosti bit će gostovanje Atalanti 18. aprila i dueli s Mialnom 9. maja i Interom 16. maja. To su derbiji koje Juventus mora da dobije ako želi da nekako na kraju bude prvak.

Uz tih pet derbija, Juve još igra sa Genovom, Parmom kod kuće, te protiv Fiorentine, Udinesea, Sassuola i Bologne u gostima. Sezona se završava 23. maja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.