Nova generacija je stigla

Haaland ili Mbappe: Suarez prelomio i otkrio ko je za njega bolji napadač

Endin Čaušević

Luis Suarez je bez dileme već nekoliko godina jedan od najboljih napadača na svijetu.

Suarez je odlično igrao u dresu Barcelone, a prošlog ljeta je na iznenađenje svih prešao u Atletico Madrid gdje je nastavio sa fantastičnim igrama.

U razgovoru za uglednu Marcu urugvajski napadač pričao je o novoj generaciji napadača koja trenutno dominira u Evropi, a prije svega tu se izdvajaju Kylian Mbappe i Erling Haaland.

Suarez je govorio o ovom dvojcu i izjavio je da vjeruje da će Haaland biti taj koji će obilježiti narednu eru u fudbalu što se tiče napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je odličan fudbaler i igra na spektakularnom nivou. Ima odlične fizičke predispozicije i jedan je od najboljih napadača na svijetu koji će sigurno obilježiti narednu eru u fudbalu", rekao je Suarez i nastavio.

"Mbappe ili Haaland? Pa, malo više sam na strani Haalanda, ali je i Mbappe na veoma visokom nivou već nekoliko sezona".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.