Foto - EPA

Čeka se Raiola

Milan povećao ponudu Donnarummi, ali odgovora još uvijek nema

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Milana ponudilo je golmanu Gianluigiju Donnarummu novi ugovor.

Pregovori između Donnarumminog agenta Mina Raiole i Milana traju dosta dugo, a posljednja ponuda Rossonera koja je na stolu iznosi osam miliona eura.

To je u odnosu na sadašnju platu povećanje za dva miliona, ali odgovor o ovoj ponudi za sada još uvijek nije stigao.

Sastanak Raiole sa tehničkim direktorom Paolom Maldinijem i sportskim direktorom kluba sa San Sira Fredericom Massarom dogodit će se u narednim danima i tada će vjerovatno biti jasnije hoće li Donnarumma ostati u Milanu.

Njegov ugovor sa Rossonerima važi do kraja sezone. Klub ga silno želi zadržati, ali vidjet ćemo da li ova cifra odgovara agentu i mladom golmanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je za svaki slučaj krenuo u potragu za novim čuvarom mreže, a među kandidatima za gol su Mike Maignan (Lille), Juan Musso (Udinese) i Pierluigi Gollini (Atalanta).

Međutim, za sada je dogovor sa Donnarummom prioritet i aktivnosti oko novog golmana će biti poduzete samo ako ne dođe do dogovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.