Kakanjci će pokušati iznenaditi Zrinjski, te se dodatno udaljtii od ekipa u opasnoj zoni

Premijer liga se nastavlja u petak

Mladost dočekuje Zrinjski sa svim raspoloživim snagama

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

U petak i subotu se nastavlja Premijer liga BiH utakmicama 24. kola, koje će nam ponuditi nekoliko zanimljivih duela.

Ekipa Mladosti u petak će na svome stadionu dočekati mostarski Zrinjski. Izabranici Nemanje Miljanovića u ovaj će duel ući sa svim raspoloživim snagama.

Kakanjci su trenutno na devetoj poziciji sa 22 boda, te će zajedno sa Slobodom, Radnikom, Olimpikom i Krupom voditi veliku bitku za opstanak.

Svaki bod u borbi za opstanak je veoma bitan, svjesni su to i u redovima dobojske Mladosti, te se s pravom nadaju da mogu iznenaditi mostarski Zrinjski, koji ih je ove sezone već pobijedio u dva navrata.

U Mostaru je bilo 2:0 za Zrinjski, dok je duel u Doboju kod Kaknja završen 1:0 za popularne Plemiće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada se gleda forma u posljednjih pet utakmica, Mladost ima samo jednu pobjedu i to protiv Krupe na domaćem terenu, dok ni Zrinjski ne briljira sa tri pobjeda i dva poraza u posljednjih pet mečeva.

Sigurno da nas u petak očekuje interesantan duel u Doboju kod Kaknja, gdje je domaćinu potreban pozitivan rezultat u borbi za opstanak, dok su gosti u borbi za Evropu, te im je imperativ pobjeda u ovom duelu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.