Hvalio talentovanog Admira Bristrića

Vranješ: U Slobodi stasava novi Džeko, a ako dođe u Dinamo, za koju godinu će vrijediti 20 miliona!

Edmir Škorić

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ nekada je igrao za Bayer, Werder, Stuttart, a danas se nalazi u menadžerskim vodama i širom Hrvatske "lovi" talente.

Jurica Vranješ danas živi u Opatiji, mirno i bez velikih stresova, posvećen porodici i poslu nogometnog menadžera. Osim što se brine za karijere mnogih hrvatskih talenata, jednog je "zapazio" i u BiH.

Radi se o igrači koji nastupa za juniore Slobode iz Tuzle, a prethodno je bio u Zrinjskom.

"U tuzlanskoj Slobodi stasa novi Džeko! Zove se Admir Bristrić, rođen je 2003., izvanredan je talent za kojega su me već pitali najveći hrvatski klubovi. Vjerujte mi, taj ako dođe u Dinamo i bude se pravilno razvijao, za koju godinu vrijedit će 20 miliona eura", rekao je Vranješ u intervjuu za Večernji.hr.

Također, Vranješov štićenik je i Josip Brekalo, današnji reprezentativac Hrvatske i igrač Wolfsburga.

"Uočio sam ga još u pionirima, na utakmici Osijek – Dinamo. Gosti su bili slavili pobjedu 8:2, Ante Ćorić postigao je pet pogodaka i svi su gledali u njega i divili mu se, a ja sam primijetio da mu je Josip bio namjestio gotovo svih pet pogodaka. Brekala sam 2016. iz Dinama odveo u Wolfsburg za 10 milionaeura", otkriva Vranješ.

Upitan je da prokomentariše i Brunu Petkovića, odnosno je li realno očekivati da on napravi veliki transfer kao prvi strijelac Dinama.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Bojim se da ga neće ostvariti, barem ne onaj od 15-ak miliona eura. Bruno je igrač u 27. godini, koji u Zagrebu sasvim dobro i lagodno živi, toliki novac teško će neko platiti za igrača u tim godinama, jer klubovi uvijek gledaju da ga mogu još jednom prodati. Usto, treba mu dati i plaću od barem dva miliona eura. A Petković, kao centarfor, igra “mali nogomet”, pozicioniran je predaleko od suparničkih vrata, teško može pobjeći čuvaru. Bruno je po načinu igre više polušpica nego špica, a na toj poziciji Kramarić je najbolji igrač Bundeslige", kazao je Vranješ.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.