FOTO - EPA

Bez dlake na jeziku

Teške riječi Pepa Guardiole: FIFA i UEFA ubijaju igrače

Adnan Beganović

Menadžer Manchester Cityja, španski stručnjak Pep Guardiola, govorio je zbog čega često pravi rotacije u ekipi.

U posljednje vrijeme u inostranim medijima se mnogo piše o Guardiolinim rotacijama u ekipi, a po tom pitanju oglasio se i menadžer Građana.

Guardiola je istakao da zna da mnogi igrači žele igrati svaku utakmicu ali da to nije moguće.

“Igrači su ljudi, a ne strojevi. Znam da su neki od njih uznemireni jer žele igrati svaki dan, ali to nije moguće. Ako ne rotirate momčad, tada nećete moći sudjelovati u svim takmičenjima, nećete se naći na našem trenutnom položaju. Naravno, fudbaleri mogu igrati, nevjerojatnog su mentaliteta, ali treba im odmor. UEFA i FIFA ubijaju igrače, to je previše. Od početka sezone, nikada nismo imali pauzu sredinom sedmice, niti jednom", rekao je menadžer Građana.

Nema igrača koji bi to mogao izdržati ne samo fizički, već i psihički. To je nemoguće. Kad rotiram postavu i pobijedim - genije sam, bravo, Pep. Kad izgubimo nakon rotacije, ljudi kažu: „Zašto si rotirao". To nije dosljedno", dodao je španski stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.