Guardiolina poruka se neće svidjeti Agueru: "Nismo u takvom dijelu sezone..."

Napušta Etihad?

Guardiolina poruka se neće svidjeti Agueru: "Nismo u takvom dijelu sezone..."

E. Čaušević

Sergio Aguero nije krio svoje nezadovoljstvo nakon što ga je Pep Guardiola izveo iz igre na meču protiv Borussije Monchengladbach.

Aguero se nedavno vratio na teren nakon povrede, ali nema minutažu na koju je navikao. Argentinac je protiv Monchengladbacha izašao u drugom dijelu i žalio se Pepu Guardioli kako mu ostali igrači ne dodaju loptu.

On je u City stigao prije deset godina iz Atletico Madrida i postao je najbolji strijelac svih vremena ovog kluba. Međutim, mnogi vjeruju da će na kraju ove sezone napustiti Etihad.

Aguero ima ugovor do kraja sezone i još uvijek ga nije produžio, te u se pojavile špekulacije da će na ljeto potpisati za Barcelonu.

I Guardiola je prema mišljenju engleskih medija donekle potvrdio da Aguero odlazi jer je priznao da nije u mogućnosti da mu daje ozbiljniju minutažu u ovom trenutku kako bi se on vratio u formu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam da Agueru treba vremena da povrati svoj najbolji nivo, ali možda nismo u takvom dijelu sezone da bismo mu davali ozbiljnije minute. Na kraju godine razgovarat ćemo s klubom, s njegovim agentom, vidjet ćemo kakva je situacija i odlučiti što je najbolje za sve strane", rekao je Guardiola.

Engleski mediji smatraju da Aguero sigurno odlazi iz Cityja na kraju ove sezone, a kako stvari stoje ovaj 33-godišnji napadač bi kao slobodan igrač mogao doći u Barcu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi