Sjajan meč

Fudbalska ljepotica u Minhenu: PSG pobijedio Bayern na krilima Mbappea

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su u gostima pobijedili Bayern sa 3:2 u fantastičnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Bayern je odličnu šansu imao već u drugoj minuti kada je Choupo-Moting pogodio prečku. Kazna za ovaj promašaj stigla je već u narednom napadu jer je PSG uspio povesti sa 1:0.

Parižani su pokazali svoj ubitačni napad, a Neymar je odlično uposlio Mbappea koji izlazi ispred Neuera i pogađa mrežu Bavaraca za 1:0.

Bayern je nakon primljenog gola krenuo po izjednačenje. Bavarci su prijetili PSG-u svim silama, ali je Keylor Navas nevjerovatno branio. U šansama su bili Goretzka, Muller, Kimmich i Choupo-Moting, no promjene rezultata nije bilo.

Baš kao i prvi put PSG je kaznio Bayern za promašaje. Parižani su u 28. minuti poveli sa 2:0 nakon što je Neymar odlično uposlio Marquinhosa koji je udvostručio prednost svog tima.

No, Bayern je u život u finišu prvog dijela vratio Choupo-Moting. Kimmich je odlično centrirao s desne strane, a Choupo-Moting glavom šalje loptu u mrežu Navasa za 1:2 što je bio rezultat prvog dijela.

I u nastavku smo gledali zaista odličnu utakmicu. Prvi je zaprijetio Neymar u 52. minuti, no Neuer je uspio da to odbrani. Već u narednom napadu odlično je pokušao Pavard na drugoj strani, ali gola nije bilo.

Međutim, Bayern je u 60. minuti uspio da poravna na 2:2. Kimmich ponovo sjajno centrira iz prekida, a najviši u kaznenom prostoru Parižana ovaj put bio je Muller koji je izjednačio na 2:2 i vratio stvari na početak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, samo osam minuta kasnije PSG je ponovo stigao do prednosti. Parižani su ponovo odigrali fantastičnu kontru. Di Maria je asistirao za Mbappea koji kroz noge šutira Boatengu i pogađa za 3:2.

Do kraja utakmice Bayern je pokušao nekako da izjednači, ali PSG je uspio da se odbrani i slavi sa 3:2. Iako su Parižani u dobroj poziciji još je prerano nešto zaključivati prije revanša koji se narednog utorka igra u Parizu jer će Bavarci sigurno dati maksimum da dođu do preokreta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.