Liga prvaka, 2. pretkolo

Štilić asistent za minimalnu pobjedu Lecha

Edmir Škorić

Poljski Lech iz Poznana je kao gost ostvario minimalnu pobjedu nad azerbejdžanskim Interom u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka. Strijelac pobjedonosnog gola za Poljake u Bakuu bio je Wichniarek u 47. minuti.

Pogodaka, kao niti većih prigoda, u prvom poluvremenu nismo vidjeli. No, na samom otvaranju drugog poluvremena, Lech dolazi do vodstva. Wichniarek je pogodio za, ispostaviće se kasnije, konačnih 0:1.

Semir Štilić centrirao je sa lijeve strane, a Wichniarek loptu ispred protivničkog golmana skrenuo u mrežu.

Bh. reprezentativac je proveo 63 minute na terenu u redovima pobjedničke momčadi, dok se bivši golman zeničkog Čelika, Jasmin Burić našao na klupi za rezervne igrače.

Lech će, tako, na uzvratu za sedam dana pokušati sačuvati gol prednosti i plasirati se u treće pretkolo Lige prvaka.


Inter Baku - Lech Poznan 0:1
(Wichniarek 47)

INTER BAKU: Lomaia, Zhelev, Kruglov (od 52. Hajiyev), Chertoganov, Červenka, Zlatinov, Levin, Kandelaki, Odikadze, Poškus, Mzhavanadze. Trener: Kakhaber Tskhadadze.

LECH POZNAN: Kotorowski, Gancarczyk, Bandrowski, Krivets, Štilić, Peszko, Wichniarek (od 71. Mikołajczak), Bosacki, Injac, Wojtkowiak, Kikut.Trener: Jacek Zielinski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.