Gradski derbi u nedjelju na Tušnju

Žižović: Možemo do pozitivnog rezultata

Samir Mlaćo

U nedjelju se igra gradski derbi u Tuzli.

Snage će odmjeriti Tuzla City i Sloboda, a blaga uloga favorita pripada Tuzli City.

Ipak, u Slobodi vlada optimizam nakon pobjede u prošlom kolu nad Željezničarom, a medijima se danas na zajedničkoj press konferenciji obratio šef struke Slobode Mladen Žižović.

"Za nas je to veoma bitna utakmica, još uvijek smo u zoni ispadanja. Protiv Željezničar smo došli do bitnih bodova, a u nedjelju ćemo imati više igrača na raspolaganju. Pravo nastupa sutra neće imati samo Husejinovića. Tuzla City je zasluženo pobijedila prije mjesec dana, bili su bolji, a ovog proljeća su jedno od najprijatnijih iznenađenja", kazao je Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pokušat ćemo da na našem terenu dođemo do pozitivnog što će nas dodatno ojačati pred posljednja kola. Moram priznati da prevelike razlike između klubova iz donjeg dijela i gornjeg nema. Pokazali su to i susreti Krupe - Tuzli City, Tuzla City - Sarajevo, itd... Vjerujem u dobru igru i potpuni angažman, pa neka slavi bolji", dodao je šef struke Tuzlaka.

Medijima se obratio i kapiten Slobode Amar Beganović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.