Nikad neizvjesnija borba za ostanak u eliti: Međusobni dueli "davljenika" mogli bi odlučiti
Mnogo uzbuđenja nas očekuje u borbi za ostanak u eliti

Premijer liga ulazi u završnicu

Nikad neizvjesnija borba za ostanak u eliti: Međusobni dueli "davljenika" mogli bi odlučiti

A. Beganović

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a osim borbe za Evropu mnogo panžje privlači i borba za ostanak u eliti.

Pet klubova je u borbi za ostanak s tim što Sloboda sa 25 bodova nešto mirnije ulazi u završnicu, dok Krupa sa 15, realno, ima najmanje šanse da se domogne toliko željenog 10. mjesta na kraju sezone. Tu su još Mladost sa 23 boda, te Radnik i Olimpik sa 20 bodova, a bitku za ostanak u eliti mogli bi odlučiti međusobni dueli ovih pet ekipa.

Sloboda će od četiri susreta sa "davljenicima", dva odigrati na domaćem terenu, a dva na gostujućem. Izabranici Mladena Žižovića na Tušnju će dočekati Mladost i Olimpik, dok će u goste Krupi i Radniku iz Bijeljine. Domaće pobjede u dva susreta Slobodi bi mnogo olakšale posao, ali bodovima na Tušnju u ovoj borbi nadaju se i Mladost, te Olimpik.

Za razliku od Slobode, Mladost će u međusobnom odmjeravanju snaga "davljenika" samo jedan susret odigrati na domaćem terenu, dok će tri gostovati. Od 26. do 29. kola Mladost čeka "pakao". Sloboda i Krupa na strani, pa Radnik kod kuće i na kraju gostovanje kod Olimpika. Ove četiri utakmice mogle bi odrediti sudbinu ekipe iz Kaknja koja trenutno ima tri boda više od mjesta koje vodi u niži rang.

Radnik svoje mečeve sa ekipama koje se bore za ostanak u eliti igra od 28. do 31. kola. Za praznik rada, odnosno 1. maja u Bijeljini će izabranici Darka Nestorovića dočekati Slobodu, a potom idu na noge Mladosti i Krupi, dok će okršaje sa "davljenicima" okončati 16. maja kada im u goste stiže Olimpik.

Sarajevski Olimpik, koji u posljednje vrijeme pruža dobre partije, od četiri susreta sa ekipama koje se bore za ostanak samo jedan će odigrati na Koševu i to protiv Mladosti 12. maja u okviru 30. kola. Četiri dana prije izabranici Slavka Petrovića gostovat će u Tuzli, dok će nakon okršaja sa ekipom iz Kaknja gostovati kod Radnika i Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa, koja ruku na srce, nije bila miljenik ni sudijske elite u ovoj sezoni, pet bodova je udaljena od 10. mjesta koje garantuje ostanak u društvu najboljih. Od konkurenata u borbi za ostanak, Krupa ima najbolji raspored, odnosno protiv svih će igrati na domaćem terenu. Ukoliko žele ostati u Premijer ligi, sasvim sigurno će morati dobiti sva četiri meča što nije nemoguće, ali ni eventualnih 12 bodova iz tih mečeva ne garantuje im ostanak. U 26. kolu Krupa dočekuje Slobodu, dva kola kasnije ugostit će Mladost, pa zatim u 30. kolu Radnik, a u 32. Olimpik.

Raspored međusobnih duela ekipa koje se bore za ostanak:
26. kolo:
Krupa - Sloboda
27. kolo:
Sloboda - Mladost
28. kolo:
Radnik - Sloboda
Krupa - Mladost
29. kolo:
Mladost - Radnik
Sloboda - Olimpik
30. kolo:
Olimpik - Mladost
Krupa - Radnik
31. kolo:
Radnik - Olimpik
32. kolo:
Krupa - Olimpik

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Lova sve rješava ako Olimpik plati i ostati će, kakvi međusobni susreti.Vico će izbaciti onda Radnik jer Bjeljina nije poslušnik Dodikove politike.
8 1
pjanke.sa
@Sarbit2019 zaboravili su ovdje naseg Zeljkana. Znamo i da protiv Lutvinih pristalica ove ekipe znaju otkinut bod ili cak vise njih hihihihi
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi