Sloboda nakon pobjede nad Željezničarom predstavila dvojicu novih igrača

Stigli na Tušanj

Sloboda nakon pobjede nad Željezničarom predstavila dvojicu novih igrača

A. Čaušević

Trener Slobode Mladen Žižović će u nastavku sezone na raspolaganju imati dvojicu novih igrača.

Dva dana nakon velike pobjede nad Željezničarom Sloboda je predstavila Nemanju Ilića i Bojana Đorđića.

Ilić je rođen 27. avgusta 1992. godine u Novom Sadu i igra na poziciji stopera. Defanzivac visok 190 cm u dosadašnjoj karijeri je nastupao za ekipe Čelarevo i Bačka (Srbija), Rabotnički (S. Makedonija), te Samutsongkhran i Samut Sakhon (Tajland).

"Zaista sam počastvovan što ću nositi dres Slobode. Svi vrlo dobro znamo koiko je ovo poznat i cijenjen klub širom bivše države. Već treniram sa ekipom, upoznao sam saigrače i jedva čekam da im pomognem u ligi da osvajamo nove bodove“, poručio je Ilić nakon što je u zvanično postao član Crveno–crnih.

Drugi novajlija u našim redovima je Bojan Đorđić. Rođen je 26. maja 1996. godine u Somboru. Ovaj fudbaler visok 176 cm gra na poziciji veznjaka, a dobro se snalazi kao lijevo i desno krilo, te ofanzivni vezni koji igra iza napadača. U našoj zemlji nastupao je za Modriču Maximu, Leotar, Slogu Doboj i Mladost D. Svilaj. Takođe, igrao je u Hrvatskoj za Amater i Slavonac. Posljednjih šest godina nastupao je u Češkoj gdje je igrao za Varnsdorf, MAS Taborsko, Slovan Liberec i Opavu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sloboda je veliki klub i velika mi je čast što ću igrati ovdje. Odlično sam prihvaćen od prvog dana, treniram sa ekipom i nadam se da ću svojim igrama opravdati očekivanja uprave, stručnog štaba i navijača. Daću sve od sebe da do kraja sezone ostvarimo što bolje rezultate", istakao je Đorđić.

Nemanji i Bojanu od srca želimo dobrodošlicu u naš grad i klub. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama doći do dobrih rezultata i da ćemo slaviti što više pobjeda. Dobrodošli u crveno–crnu porodicu!

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1610286185
❤?
1 2
mirza24
Gospodo sve ok ali ovo se radi u januaru
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi