Široki stigao u Beč gdje sutra gostuje Austriji

Ištuk: Ponoviti igru iz Ljubljane

Ekipa Širokog Brijega prije neka dva sata stigla je u Beč, gdje će sutra igrati prvu utakmicu drugog pretkola Evropske lige protiv Austrije.

"Na svu sreću, svi igrači su zdravi i u pogonu", kaže u telefonskom razgovoru iz beča za SportSport.ba trener Širokobriježana Ivo Ištuk.

"Jedino Ljubić ima problema sa povredom, koju je obnovio tokom susreta sa Olimpijom u Ljubljani. Večeras u 18 sati ćemo odraditi i prvi trening uoči sutrašnje utakmice, a sada se još uvijek nalazimo u fazi prikupljanja informacija o Austriji".

Ištuk se nada da će njegovi izabranici ponoviti igru kao protiv Olimpije u Ljubljani.

"Ukoliko bi odigrali sutra kao što smo u prvom pretkolu protiv Olimpije u Ljubljani, onda nema razloga da uspješno ne pariramo i Austriji, koja nije nešto mnogo kvalitetnija od Olimpije. Ipak, u susret moramo ući oprezno i čvrsto, a problem bi nam mogle predstavljati visoke temperature koje vladaju u Beču", dodao je Ištuk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.