Petranović i Skočajić bili su dio tima koji je igrao najljepši nogomet u bivšoj državi

Slučajni susret legendi mostarskog Veleža

Mostarski FK Velež je osamdesetih godina prošlog stoljeća igrao možda i najljepši nogomet u bivšoj državi.

Generacija predvođena Semirom Tucom, Seadom Kajtazom i Predragom Jurićem žarila je i palila travnjacima širom Jugoslavije, no na koncu, naslov pravaka nikada nije osvojila, te se, u sada već mitskoj utakmici na stadionu JNA u Beogradu 1986. godine okitila naslovom pobjednika ondašnjeg Kupa Maršala Tita.

Osim ovog spomenutog trojca u toj generaciji bilo je još mnogo sjajnih nogometaša. Beskompromisni i sjajni golman Vukašin Petranović kasnije je bio kapiten Rođenih, a bez veznjaka plemenitog kova Vladimira Skočajića - Tarambe gotovo da nije počinjala ni jedna suvisla akcija tog fantastičnog tima koji je tih godina postao, uz 'veliku' četvorku, najomiljeniji klub u bivšoj državi. Petranović i Skočajić jutros su se slučajno susreli u jednom lokalu u blizini stadiona pod Bijelim Brijegom, a s njima u društvu našao se i Zdravko Kordić, čovjek koji se već decenijama brine o izgledu tog stadiona. Brzi i slučajni susret protekao je u kratkom evociranju uspomena na stare dane slave, a sve je ovjekovječila naša kamera. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.