Fotografije koje na najbolji način pokazuju šta znači ostaviti srce na terenu

Velika pobjeda Veleža protiv Sarajeva

Fotografije koje na najbolji način pokazuju šta znači ostaviti srce na terenu

A. Čaušević

Velež je ove sezone ostvario nekoliko velikih pobjeda, međutim dojam je da je ona nad Sarajevom najveća od svih. 

Padali su ranije na stadionu Rođeni Zrinjski, Borac i Široki Brijeg, ali trijumf nad dvostrukim uzastopnim šampionom i liderom na tabeli je bila zaista nešto posebno.

Barem se to da zaključiti po reakacijama na kraju utakmice, kako igrača i stručnog štaba, tako i klupskog rukovodstva u svečanoj loži.

Igrači Veleža su protiv Sarajeva na idealan način demonstrirali šta znači ostaviti srce na terenu i boriti se za klub čiji dres nosiš.

Bilo je tu možda na momente bilo i suvišnog zadržavanja vremena što je, s druge strane, posve legitimno jer na kraju krajeva cilj opravdava sredstvo.

Nakon posljednjeg zvižduka nekolicina igrača je ostala bez baterija pa je bilo posla i za ljekarski tim mostarskog tima.

Mnogi su dali posljednji atom snage, prije svih srčani Dino Hasanović i Haris Ovčina, kao danas odlični Samir Zeljković, ali epitet igrača utakmice svakako najviše zaslužuje današnji kapiten Samir Radovac.

Ozračje ponosa i sreće moglo se vidjeti i na licu predsjednika Veleža Šemsudina Hasića, dok je i trener Feđa Dudić slavodobitno digao ruke u zrak, vidno prezadovoljan zbog odlične reakcije nakon "kikseva" protiv Olimpika i Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj trijum bi mogao biti od krucijalnog trijumfa za ono to slijedi, ali i zbog uslova u kojim su ga Rođeni dočekali jer u kadru nije bilo Obrena Cvijanovića, Slaviše Radovića i Denisa Zvonića. Roviti Mehmed Ćosić je stisnuo zube i dao svoj doprinos.

Velež je s ova tri boda izbio na diobu trećeg mjesta te niz nepobijedovosti u ligaškim susretima produžio na 12 susreta.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

unioni
Ne razumijem zasto se pitari zale, kada imate usporen snimak, a i sliku gdje je trebao biti penal za Velez dodatno? Plus kontra akcija kada je Oremus dirao rukom loptu, a bili 1 na 1, zadnji covjek u liniji. Smijesni ste
21 10
NorthSide
Valjalo je preležat drugo poluvrijeme hahahahaha al čestitam Veležu bolje vi nego svinjski pozdrav iz Sarajeva
13 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi