Foto - EPA

Interesantna odluka

U Realu nisu sujevjerni: Odsjeli su u hotelu Titanic, a utakmica se igra na dan velike nesreće

Midhat Šljivak

Madridski Real večeras gostuje na Anfieldu kod ekipe Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Velikan iz Madrida iz prvog meča ima prednost od 3:1, ali opuštanja na kultnom stadionu nema, jer je jasno da će Redsi od prve minute napasti poprilično oslabljenu defanzivu Kraljeva.

Naravno, Real je zbog rezultata iz prvog susreta u prednosti, a tim iz Madrida se pred meč sa Redsima odlučio odabrati zanimljiv hotel u Liverpoolu.

Očigledno da među Kraljevima nisu previše sujevjerni, pa su tako odsjeli u hotelu Titanic, koji se nalazi na čuvenom Stanley Docku i dobio je ime po legendarnom brodu koji je potonuo.

Interesantno je da je Titanic, koji je bio registrovan u Liverpoolu, nesreću doživio baš 14. aprila 1912. godine, a potonuo je nekoliko sati kasnije, zvanično 15. aprila.

Očito u Realu nisu previše sujevjerni, pa su se tako odlučili odsjesti u hotelu koji je nazvan po slavnom brodu i igrači kraljevskog kluba tamo provode dan kada se obilježava 109. godišnjica velike tragedije.

Igrači Liverpoola će se sigurno potruditi da potope Real Madrid u večerašnjem meču, ali ono što je sigurno je to da nas čeka zaista pravi spektakl.

Jedina šteta je to što navijača na utakmici neće biti. Utakmice bez navijača u Engleskoj će uskoro biti prošlost, no nažalost večeras nećemo čuti huk sa Anfielda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

MaxBet vam nudi sjajne kvote na meču Liverpoola i Real Madrida. Svoju prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Zapratite MaxBet na Facebooku i Instagramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.