Duel se igra na stadionu Koševu

U FK Olimpik optimizam pred Zrinjski

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika obavili su jutarnji trening u okviru priprema za duel 26. kola m:tel Premijer lige BiH.

U goste Vukovima na stadion Asim Ferhatović Hase stiže ekipa mostarskog Zrinjskog, a s obzirom na važnost duela očekujemo dobru igru sa obje strane.

Šef stručnog štaba FK Olimpik Slavko Petrović ima razloga za optimizam, s obzirom na to da se u ekipu vraćaju Marko Perišić i Faris Handžić, koji su zbog suspenzije propustili susret u Banjoj Luci, dok je Nebojša Gavrić upisao prve minute nakon povrede u duelu sa Borcem u Banjoj Luci i spreman je za naredni susret.

Susret između Olimpika i Zrinjskog igra se u nedjelju od 15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik u ovaj meč ulazi sa 11-te pozicije i 20 osvojenih bodova, kao i Radnik iz Bijeljine, dok je Zrinjski petoplasirani sa 45 bodova i realnim šansama da izbori plasmanu u Evropu.

Zrinjski i Olimpik su do sada odigrali ukupno 21 utakmicu. Mostarci su uspješniji sa 11 pobjeda, dok Vukovi imaju tri manje, a dvije utakmice su okonačne neriješenim ishodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.