Foto - EPA

Od 1. maja moguć povratak

Vraćaju se navijači u Italiji?

Midhat Šljivak

Navijači u Italiji mogli bi se na tribine vratiti već od 1. maja nakon novih mjera koje je objavio premijer Mario Draghi.

Italija se nakon pandemije sve više otvara, a postoji velika mogućnost da od 1. maja bude dozvoljeno prisustvo do 1.000 navijača na utakmicama.

Agencija ANSA objavila je kako će na stadione moći ući maksimalno 1.000 gledalaca, dok će u dvoranama ta cifra biti 500 navijača.

"Razmišljamo o tome. Sigurno je za sada da ćemo imati navijače na Evropskom prvenstvu, a želimo da navijači budu prisutni i na finalu Kupa Italije. Za 1. maj još nije ništa potvrđeno, rekao je pomoćnik ministra Andrea Costa.

Ranije je Vlada Italije dala dozvolu da se utakmice Evropskog prvenstva igraju pred publikom i mečevima u Rimu će prisustvovati 26 posto kapaciteta Olimpica.

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina izrazio je potom želju da se navijači vrate na tribine i na utakmicama Serije A.

On je već obavio određene razgovore sa pomoćnicima ministra i istakao je da su svi pregovori proši jako dobro i da treba očekivati skoriji povratak publke.

"Sastanak je prošao dobro. Imali smo jako dobre i konstruktivne razgovore o otvaranju stadiona. Odluka je na Vladi, ali velika je mogućnost da ćemo navijače vratiti prije Evropskog prvenstva", rekao je Gravina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedavno je Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila da je većina domaćina prvenstva Starog kontinenta dozvoliti povratak publike u određenom broju.

To je svakako jako dobra vijest, a i Italija ide u dobrom pravcu i sigurno da će se nakon svega tražiti karta više za sve događaje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.