Plavci slavili golom Ziyecha

Chelsea pobijedio Manchester City za finale FA kupa

Edmir Škorić

Chelsea je danas na Wembleyju pobijedio Manchester City s 1:0 i tako se plasirao u finale FA kupa.

Pep Guardiola je ostao bez još jednog trofeja, pošto je poražen od Chelseaja, koji je nakon polufinala Lige prvaka, izborio finale i ima priliku da osvoji trofej. U finalu će igrati Leicestera i Southamptona.

U sedmoj minuti Hakim Ziyech je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. U 19. minuti velika pansa za Benjamina Chilwella, no nije bio precizan.

Gol odluke postignut je u drugom dijelu. Ziyech je iskoristio asistenciju Tima Wernera i zabio za, ispostavilo se, veliku pobjedu Plavaca.

Manchester City danas nije bio na svom nivou, a uz sve, povrijedio se Građanima i Kevin de Bruyne. Sve u svemu, Chelsea zasluženo odlazi u finale.

Cityju ostaje borba za trofej u Ligi prvaka, a na dobrom je putu da postane prvak Engleske ponovo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.