Fernandinho nagazio glavu Masona Mounta, mnogi vjeruju da je to bilo namjerno
Foto - Screenshot

Zanimljiv detalj

Fernandinho nagazio glavu Masona Mounta, mnogi vjeruju da je to bilo namjerno

M. Šljivak

Chelsea i Manchester City na Wembleyju igraju polufinalni meč engleskog FA Kupa.

Duel u Londonu naravno nudi velika uzbuđenja, a jedan od ovih klubova će večeras ostati bez borbe za trofej.

Jedan detalj iz prvog poluvremena ovog meča privukao je veliku pažnju i mnogi navijači Chelseaja smatraju da je Mike Dean morao sankcionisati potez Fernandinha.

Brazilski fudbaler je kopačkom na lice nagazio fudbalera Chelseaja Masona Mounta u jednoj akciji i mnogi vjeruju da je bilo namjere u ovom njegovom potezu.

Fernandinho je od ranije poznat kao igrač koji je veoma prgav. Znao je često da napravi poteze koji nisu baš popularni u svijetu fudbala i često je dobijao opomene zbog toga.

Brazilac igra svoju posljednju sezonu u dresu Građana. Već se zna kako će napustiti klub na kraju sezone i završit će se njegov osmogodišnji boravak u Manchesteru.

Fernandinho je u ekipu stigao 2013. godine. Učestvovao je u brojnim slavljima Cityja proteklih godina i imao je bitnu ulogu u osvajanju svih trofeja.

Ukupno je u dresu Građana nastupio 352 puta. Zabio je i 24 pogotka, a sigurno da će do kraja sezone svim silama gaziti da dođe do još nekog trofeja.

City je pred osvajanjem Premier lige, igra i polufinale Lige prvaka, a Fernandinho je u ovih osam godina osvojio ukupno 10 trofeja sa timom iz Manchestera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi