Foto - EPA

86 procenata je posjed lopte katalonskog tima

Igrači Athletic Bilbaa protiv Barcelone gotovo da nisu vidjeli loptu u prvom poluvremenu

Midhat Šljivak

Ekipe Barcelone i Athletic Bilbaa susrele su se večeras u finalu Kupa Kralja, a nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0.

Katalonski tim je od prve minute dominantan u ovom susretu. Posjed lopte je konstantno na njihovoj strani i baskijskom klubu Barca gotovo da nije dala lopte u prvom dijelu.

Tako je u jednom trenutku u prvom dijelu posjed lopte bio 90 posto na strani katalonskog velikana, ali to je bilo uzalud jer je rezultat 0:0.

Na kraju prvog poluvremena zvanična statistika kaže da je Barca imala ukupno 86 procenata loptu u svojim nogama, a baksijski velikan samo 14 posto.

Nije Barca u prvom dijelu uspjela da pronađe put do mreže. Imali su nekoliko pokušaja, ali mreža Unaija Simona je ostala netaknuta.

Najveću šansu propustio je Frenkie de Jong u petoj minuti. Uzdrmao je stativu protivničkog gola i to je ujedno bio i najbolji pokušaj na večerašnjoj utakmici.

Ostatak prvog dijela donio je poprilično dosadan duel. Pokušavala je Barca da probije protivnički bedem, ali nije uspjela.

Vidjet ćemo šta će se dešavati u drugom poluvremenu ovog meča, ali po svemu sudeći Athletic je u Sevilli odlučio da pokuša bunkerom doći do trofeja.

Treba istaći svakako da je najveći posjed lopte u jednom meču Barcelona imala 2011. godine pod vodstvom Pepa Guardiole. U utakmici protiv Levantea imali su posjed od 84 posto i večeras bi ovaj rekord mogao biti srušen.

Podsjetimo, u ovom meču finala nećemo gledati bh. veznjaka Miralema Pjanića kojeg je trener Ronald Koeman odlučio poslati na tribine za ovaj meč.

Pjanić je tako doživio veliko poniženje i na kraju bi se itekako mogao kajati zbog transfera u Barcelonu kojeg je opisao kao san kojeg je čekao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.