Otpao još jedan igrač

Novi problemi za Zidanea pred večerašnji meč

Edmir Škorić

Real Madrid večeras gostuje kod Getafea u malom gradskom derbiju, a Zinedine Zidane i dalje dobija loše vijesti.

Real je oslabljen na ovom gostovanju, a dodatni problem Zidaneu predstavlja Federico Valverde. Urugvajac mora u izolaciju nakon što je bio u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom.

Valverde je pod injekcijama igrao protiv Liverpoola na Anfieldu, a sada propušta duel s Getafeom zbog izolacije, mada je jako neophodan Zidaneu u ovako važnom meču.

Također, upitno je hoće li Valverde moći da igra prvi susret polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja. Prema Marci, mjesto Valverdea će Zidane u igru od prve minute večeras ubaciti rovitog Tonija Kroosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od ranije su za ovaj duel otpisani Sergio Ramos, Raphael Varane, Dani Carvajal, Mendy i Vazquez.

Real ovaj meč dočekuje kao drugoplasirani tim sa bodom manje od vodećeg Atletica i mora da ostvari pobjedu ako želi da ostane u igri za titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.