Promjene na Koševu

Emir Hadžić više nije sportski direktor FK Sarajevo! · Saznajemo

Endin Čaušević

Upravni odbor FK Sarajevo danas je održao sjednicu na kojoj se analiziralo trenutno stanje u bordo klubu.

Kako saznaje SportSport.ba donesena je odluka da Emir Hadžić više nije član kluba, te da neće obnašati više funkciju koordinatora za sport, odnosno sportskog direktora kluba s Koševa.

Hadžić je u bordo klub stigao u maju 2018. godine i imao je dobre rezultate iza sebe. Tokom njegovog boravka na Koševu klub je osvojio dvije titule prvaka BiH, te jedan trofej u Kupu naše zemlje.

Međutim, nakon lošijih rezultata u drugom dijelu Premijer lige u ovoj sezoni čelnici kluba su odlučili da je vrijeme za promjene, te su se odlučili za rastanak. Odluku o smjeni je zvanično potvrdio i klub na sviim oficijelnim stranicama.

Sarajevo je i dalje prvoplasirano na tabeli Premijer lige i ima dva boda više od Borca, te također stigli su do polufinala Kupa BiH gdje ih već u srijedu očekuje revanš utakmica protiv Tuzle Cityja.

U prvoj sezoni nakon dolaska Hadžića ekipa Sarajeva je u kvalifikacijama za Evropsku ligu stigla do drugog pretkola kada su ispali od Atalante. U istoj sezoni klub s Koševa osvojio je duplu krunu.

Naredne sezone Sarajevo je uspjelo da odbrani titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Što se Evrope tiče ispali su u prvom pretkolu Lige prvaka od Celtica, a potpom u trećem pretkolu Evropske lige od BATE Borisova.

Ovu sezonu Sarajevo je počelo odličnim igrama u Evropi. Bordo klub je prošao prvo pretkolo Lige prvaka protiv Connah's Quay Nomadsa, ali su ispali u drugom pretkolu od Dynamo Bresta.

No, u kvalifikacijama za EL bili su na korak od grupne faze. U trećem pretkolu porazili su Budućnost iz Podgorice, ali u doigravanju za Evropsku ligu izbacio ih je Celtic.

Sarajevo je i ove sezone skoro od početka lider u Premijer ligi, ali su loše otvorili drugi dio sezone i prednost se u odnosu na Borac "istopila" na dva boda, te su čelnici kluba očito odlučili da je vrijeme za neke promjene.

Emir Hadžić je svoju igračku karijeru počeo u kakanjskom Rudaru odakle je 2002. godine prešao u Željezničar. U Bosni i Hercegovini je još nosio dresove Čelika, Sarajeva i Olimpika dok je van granica naše države nastupao za Celje, Panetolikos, Istru, Honved, Ramat i Hapoel Acre.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nesumnjivo da je najveći trag ostavio upravo u bordo dresu u kojem je na 36 utakmica postigao 26 golova i upisao šest asistencija. 

Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je dvije utakmice, a u dva navrata je nastupio i za A selekciju naše zemlje. Oba su bila prijateljska susreta i to sa Uzbekistanom (0:0) i sa Poljskom (0:1).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.